VacatureGastvrouw/Gastheer

Wijkpastoraat Crooswijk

Rotterdam Dorst is hét diaconale platform aan de noordoostkant van het centrum van Rotterdam. Wij geloven in een stad waar mensen gezien, gehoord en in hun kracht gezet worden. Waar er ruimte is voor hoop, liefde en gelijkwaardigheid. Een van de samenwerkingspartners van Rotterdam Dorst is Wijkpastoraat Crooswijk.

Wijkpastoraat Crooswijk
Het Wijkpastoraat Crooswijk (sinds 1984) wil graag het geloof in God handen en voeten geven. Dat doen we vooral in ons gezellige Open Huis. Daar kun je terecht op de eetclub, de inloopmiddagen, de bingo, de crea-en de breiclub. We gaan ook daadwerkelijk de strijd aan tegen eenzaamheid, armoede en sociale uitsluiting door taallessen, huisbezoeken, het geven van noodverstrekkingen, het doen van klusjes en als uitdeelpunt van de Voedselbank. Voor mensen met een kleine beurs zijn er zomeruitstapjes, dagtochten en vakantieweken voor volwassenen en voor kinderen (i.s.m. met het Wijkpastoraat Oude Noorden).

Als het even kan sluiten we aan bij stedelijke of landelijke initiatieven zoals ‘Dag van de dialoog’, ‘Week tegen Eenzaamheid’, ‘Burendag’ en ‘NL Doet’. We werken samen met buurtpartners en moslimorganisaties. Tijdens alle christelijke én nationale feestdagen zijn er in ons Open Huis vieringen of ontspanningsprogramma’s.

Iedere maand ben je welkom in ons laagdrempelige Kerkcafé. Kortom, het Wijkpastoraat is:

GELOVEN IN DE PRAKTIJK!

De vacature:

Een gastvrouw/heer in het Open Huis doet dienst tijdens inloopmiddagen en zorgt, naast de koffie en de thee, ook voor de goede sfeer en heeft aandacht en affiniteit voor de bezoekers.

Wat we vragen:

  • Iemand die op een aangename wijze onze gasten bezig wil houden en minimaal 1x in de 14 dagen beschikbaar is;
  • En die ook 1x per maand mee wil denken over de te varen koers;
  • Eventueel bereid is mee te werken aan overige activiteiten/uitstapjes;
  • En respect heeft voor de christelijke achtergrond van de inloop.

Wat we bieden:

Een gezellig team en een goede inwerkperiode en begeleiding;
Een vrijwilligersovereenkomst en verzekering; wij vragen niet om een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’;
Reiskosten- en onkostenvergoeding; en jaarlijks een bedankdiner

Meer weten?:

Aarzel niet en bel of mail Erik Maan, de diaconale werker via: 06 - 22 62 64 08 of wijkpastoraatcrooswijk@gmail.com

← Terug naar de lijst