VacatureMedewerker inloopavond

The Innercity Project

Rotterdam Dorst is hét diaconale platform aan de noordoostkant van het centrum van Rotterdam. Wij geloven in een stad waar mensen gezien, gehoord en in hun kracht gezet worden. Waar er ruimte is voor hoop, liefde en gelijkwaardigheid. Een van de samenwerkingspartners van Rotterdam Dorst is The Innercity Project.

The Innercity Project bestaat uit een groep samenwerkende christenen uit allerlei kerken die klaar staan voor de meest kwetsbaren van Rotterdam. We bieden een luisterend oor, een kop koffie, een beschutte huiskamer en een warme maaltijd aan medemensen in moeilijke omstandigheden. Op de woensdagen is er een warme maaltijd en een Bijbelse overdenking. Op de donderdag is er een inloopavond voor een luisterend oor, een kop koffie of thee, een broodje en een spelletje.

De vacature

Wij zoeken vrijwilligers voor de inloopavonden op donderdag. Je maakt een praatje met de gasten bij een kop koffie of thee, je doet een spelletje of iets creatiefs en maakt er met elkaar een gezellige warme avond van. De inloopavonden worden bezocht door gemiddeld dertig gasten en je werkt samen met vier tot zes vrijwilligers. De locatie is Wijkgebouw De Bron, Vondelweg 254 in Rotterdam (nabij Oostplein)

Wat we vragen:

  • Geen speciale opleiding maar wel een sociaal bewogen hart voor je medemens- wie dat ook is.
  • Commitment om eenmaal per twee weken beschikbaar te zijn op donderdagavond van 19:30 - 22:30.
  • Een mensgerichte houding met respect voor verschillende sociale, culturele en religieuze achtergronden
  • Geduld, incasseringsvermogen en diaconale liefde voor mensen aan de rand van de samenleving

Wat we bieden:

  • Een plek om je in te zetten voor je medemens die een steuntje nodig heeft. Je maakt onze gasten heel blij en wordt een (positief) stukje in hun leven!
  • Een warme en enthousiaste groep collega-vrijwilligers.
  • Een vrijwilligersovereenkomst en een vrijwilligersverzekering.
  • De mogelijkheid om op afspraak een keer proef te draaien.

Meer weten?

Aarzel niet en bel of mail met Barbera Keijzer, coördinator vrijwilligers TIP op 06-51811135 of barberakeijzer@gmail.com.

← Terug naar de lijst